.
Vision Plane
Vision Plane

VISION Plane

Tänk skulpturalt. Låt ljus och skugga samspela. Lek med horisontella linjer och plana ytor. Det finns inga gränser för vad du kan uppnå med vår designade räckeslösning VISION Plane.

Namnet är medvetet valt för att associera till flygplan och plana ytor. Och visst finns det en air av högtflygande visioner över Arqdesigns designade räckesserie. Har du ambition att skapa landmärken, är detta en lösning värd att skärskåda.

PLANA YTOR
VISION Plane har som beklädnadsmaterial en kompositskiva som på båda sidor är beklädd med plåt. Utsidan kan utföras med osynliga infästningar där en horisontell aluminiumprofil täcker undersidan av räcket för ett stilrent utförande. Det går även att välja synliga infästningar för att ge ett robust utseende i form av popnitar i samma kulör som plåten. Den mest exklusiva varianten är en kombination av kompositskiva och glas, där glaset kan göras extremt långt utan delning då det utförs fribärande utan bakomliggande ramverk.

ABSTRAKTA YTOR
Normalt används kompositskivor i anodiserad aluminiumplåt men självklart går det också att arbeta med exklusivare material som mässing, mattborstad aluminium, borstad rostfri plåt eller koppar och uppnå andra spännande effekter. Kanske du av arkitektoniska skäl väljer synliga nitar och skapar en struktur som för tanken till fartygsskrov eller gamla industribyggnader.

Hållbar konstruktion:

  • Stora plana ytor – få synliga skarvar
  • Lätt att bocka och vinkla till geometriska former
  • Kan kombineras med siktrutor i ovanligt stora format
  • Fungerar som bullerskärm
  • Samma yta på ut- och insida
  • Snygg anslutning i botten med avtäckningsprofil

Se referensobjekt här